Gastouder Yvonne Kessels
Zutphen

Gastouder Yvonne  Kessels in Zutphen
Beschikbaar op: ma,di,wo,do
Leeftijd: 41
Postcode: 7206
Plaats: Zutphen
www.YvonneKessels.nl
Opvang bij de gastouder
LRKP geregistreerd

Bedankt voor uw interesse in mijn profiel!

Mijn naam is Yvonne en ik ben afgelopen zomer met mijn kinderen (5 en 11) verhuisd naar deze prachtige oude stad. Ik voel me in Zutphen helemaal op mijn plek! Omdat ik plezier ervaar in de omgang met kinderen besloot ik om hier professioneel invulling aan te geven door een gastouderopvang te starten. Ik werk inmiddels tien jaar als gastouder en hoop het nog vele jaren te blijven doen.

Ik heb nog plek in mijn gastouderopvang voor kinderen van 0 t/m 4 jaar. Heeft u interesse neem dan contact met me op.

 

Om u een beeld te geven  van mijn gastouderopvang schets ik hieronder de dagindeling.

Kinderen hebben veiligheid en geborgenheid nodig. Waneer een kind zich veilig en geborgen voelt dan pas kan het zich (optimaal) ontwikkelen. Ik denk dat gastouderopvang hier een groot voordeel  biedt boven een regulier Kinderdagverblijf. Ik werk met een vast dagritme.  Een vast dagritme geeft de kinderen veiligheid en duidelijkheid.

In de ochtend komen de kinderen tussen 8.00 en 8.30 binnen. Meestal vinden ze het heerlijk om met zijn allen op de bank de dag te beginnen met het lezen van boekjes.

Daarna gaan de kinderen zelf iets uit de kasten pakken om mee te spelen.

Vervolgens gaan we rond 9.30 fruit eten. Meestal zingen we na het fruit eten een paar liedjes die gepaard  gaan beweging. Nadat iedereen naar de wc is geweest / verschoond gaan we ons klaar maken om naar buiten te gaan. De kinderboerderij is vlakbij en favoriet bij de kinderen. Maar in de buurt zijn volop leuke speeltuintjes. Daar gaan we lopend naar toe en de oudere kinderen mogen op een driewieler of loopfiets. Ook bij wat slechter weer ga ik het liefst naar buiten hetzij gekleed in een regenbroek en regenjas.

Na het buitenspelen nemen we de tijd om gezellig aan tafel samen te lunchen rond 11.30-12.00. Ik maak graag groentesoep die we samen eten met een broodje. Het eten en fruit is zoveel mogelijk biologisch en vegetarisch.

Na de lunch is het tijd voor een middagslaapje (van 12.00 tot 14.00). De oudere kinderen die niet meer slapen tijdens de rustperiode kunnen zelf iets lezen, of creatieve dingen doen zoals tekenen, waterverven, kleien of iets knutselen.

Na de rust eten en drinken we nog iets aan tafel. Dan maken we ons klaar om naar school te gaan om mijn kleuter om 15.00 op te halen. Op weg naar huis spelen we nog een keer buiten. In de zomer hebben we het heerlijk gehad langs de IJssel en op haar strandjes. In de winter hebben we daar heerlijk gesleed. Maar ook andere speeltuintjes en de kinderboerderij worden graag bezocht door ons!

Als we na het buitenspelen binnenkomen is er nog  een verschoon en wc  moment en wordt er nog iets gedronken en of een groente snack (komkommer, tomaatjes, paprika) gegeten.

De kinderen gaan nog zelf met iets spelen of we kruipen nog een keer met zijn allen op de bank voor een boekje.  Meestal vliegt een dag voorbij en staat papa of mama alweer voor de deur!

Met een kus of een  knuffel zwaaien we elkaar goedendag!

Ik wil graag in contact komen met Yvonne Kessels te Zutphen

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!