Nieuws

Meer nieuws →

04.02.2021 » Openstelling gastouderopvang 08 02 2021

Het zal u niet ontgaan zijn dat er 02 02 2021 een persconferentie is geweest waarbij het uitgebreid ging over het openen van het basisonderwijs en de kinderopvang waaronder gastouderopvang.

De samenvatting voor gastouderopvang is dat deze vanaf 8 februari weer volledig geopend is. Dit geldt dus voor zowel de dagopvang bij de gastouder als de buitenschoolse opvang bij de gastouder.

Voor de buitenschoolse opvang die niet bij de gastouder plaatsvindt gelden andere regels. Maar nogmaals dit betreft niet de gastouderopvang.

Wij hopen dat met het volledig openstellen van de gastouderopvang op 8 februari er voor iedereen weer meer ruimte ontstaat in deze moeilijke tijd.

Op basis van een Generiek Kader is door de brancheorganisaties kinderopvang – in samenwerking met het ministerie van SZW – het protocol kinderopvang en corona aangepast. Net als in eerdere versies van het protocol, sinds de heropening van de kinderopvang in het voorjaar van 2020, zijn de richtlijnen van het RIVM naar de specifieke situatie van kinderopvang vertaald.

 

Het protocol is hier te downloaden.